Hela mitt vuxna liv har jag arbetat med text i olika former och olika roller. Som grafisk formgivare av tidningar och böcker. Som kulturredaktör och journalist. Och nu som författare.

Jag är stolt över att ha varit med om att starta och driva den antirasistiska tidskriften Expo och Klimatmagasinet Effekt.

Jag gillar musik som gillas av folk som bär svarta kläder. Jag bor med min familj i en hyreslägenhet i Stockholm.

Föredrag

Jag kan med såväl allvar som humor prata om mina romaner, och hur de har blivit till. Om hur jag väljer karaktärer och miljöer, vilka teman jag skrivit om och varför, samt hur jag i stort sett alltid börjar med att irritera mig på saker och hur jag omvänder det till en positiv gåva.

Jag pratar gärna inspirerande, med min egen resa som utgångspunkt, om berättelsens dramaturgi och olika skrivprocesser. Och hur det praktiskt går till att bli antagen och ge ut en bok.

I egenskap av van redaktör kan jag prata om textbehandling från olika sorters perspektiv. Här brukar jag också ta upp vikten av att läsa mycket och olika, hur man kan omsätta uppslag och idéer i text. Samt, författarnas favoritämne: skrivandets glädje och mödor.

Jag har vana att prata både för vuxna och för gymnasieelever. För de senare har jag ibland, vid önskemål, använt mig av skriv- och kreativitetsövningar. Jag pratar gärna om genrelitteratur som skräck, dystopier och arbetarlitteratur. Då diskuterar jag också begreppet genrelitteraturs för- och nackdelar.

Har ni andra önskemål och tror att jag skulle passa? Jag är öppen för förslag. Jag är en van föreläsare och anpassar mina samtal för målgruppen.

Kontakta Författarcentrum Öst för bokning.

Pressbilder

Bilder finns att ladda ner hos Natur & Kultur.

Kontakt

E-post: tjena@jesperweithz.se